top of page
  • Снимка на автораАнна Хабре

Елегантността не е въпрос на бюджет

Днес ще ти покажа малки трикове, с които да превърнеш някои евтини дрехи (кой няма такива в гардероба ?!) във фантастични и шик!


СМЕНИ КОПЧЕТАТА Сещаш ли се за онова яке, блуза или пола, с прекрасна кройка, но с пластмасови копчета, върху които в повечето случаи е изписана марката?

Можеш да закупиш от близката галантерия красиви копчета, с които да замениш пластмасовите и след няколко минути дрехата ти да добие съвсем различен вид.


ИЗПОЛЗВАЙ ГИ КАТО ДЕКОРАЦИЯ Можеш да използваш интересни копчета и като декорация на пуловер, чанта или пола.


РАЗШИИ ШЕВОВЕТЕ Детайл, който придава ниско качество на дадена дреха са контрастните шевове. Обикновено, такива шевове правят дрехата да изглежда по-ежедневна и като цяло по-малко елегантна.

Ако шевовете са само декоративни, разший ги с ножица. Ако са самите шевове на дрехата, пробвай да ги замениш със скрити.


СМЕНИ КОЛАНА Често купуваме по-евтини дрехи, които имат колан. Първото нещо, което аз правя, е да изхвърля колана - той винаги е с ниско качество.

Най-лесното е да заместя евтиния колан с такъв от естествена кожа, който вече имам вкъщи и който със сигурност променя образа на цялото облекло. Често използвам колан, дори и да не е необходим - за да обогатя роклята, блузата или панталона.


ИЗПОЛЗВАЙ КОПРИНЕНИЯ СИ ШАЛ НЕ САМО … Използването на копринен шал може да не е само по традиционния начин, познат на всички нас - около врата.

Добро решение е да го изполваш като колан! Една рокля може да добие съвсем съвсем различен, шик вид, ако й сложиш копринено шалче като коланче. Може да завържеш това шалче и на дамската си чанта.


ФОКУСИРАЙ СЕ ВЪРХУ АКСЕСОАРИТЕ Когато става въпрос за планиране на бюджета ти за облекло, фокусирай се върху аксесоарите. Ще ти обясня защо:

Красивата чанта може да промени образа на посредствена рокля. Красива рокля никога няма да изглежда добре с евтини аксесоари. Напротив, цялата визия ще изглежда евтина.



bottom of page