top of page
  • Снимка на автораАнна Хабре

За Господата - как да избирате чорапи според Вашето облекло

Погрешно схващане сред господата е, че чорапите са само едни чорапи - функционални аксесоари за поддържане на краката топли, нали?

Неправилно. С появата на нови модни тенденции се появява и тенденцията при чорапите. Има начини да объркате и грешките се случват твърде често. За да избегнете тези често срещани грешки, прочетете малко повече за това кака да носите своите чорапи и как да ги комбинирате успешно с дрехите, които носите.

Белите чорапи

Белите спортни чорапи са за фитнеса и никога не трябва да се носят, освен ако не участвате във физическа активност. По същество, те са спортни чорапи. Смейте се, ако искате, но това е често срещана грешка, която виждаме през цялото време.

Носенето на каквито и да е било чорапи с официални обувки

Официалните обувки винаги трябва да се носят с чорапи за официални обувки. Не е ОК да носите спортни чорапи от всякакъв цвят, дори черен, с бизнес обувки.

Спортните чорапи обикновено са оребрени и изработени от по-плътен памучен материал, а обемът на по-плътния плат обикновено се нагърчва върху официалната обувка. Да не говорим, че оребрените чорапи за фитнес ще изглеждат ужасно на фона на вашите стилни кожени обувки.

Пасване на цветовете

Общото правило е, че трябва да съчетавате цвета на чорапите си с панталона, а не с обувките. И тук има изключения - страхотни цветови комбинации, които не спазват това правило. Въпрос на вкус и въображение е.

Кожа на показ

Ако когато седнете и се вижда кожата на крака ви над чорапа, това означава, че чораптите ви са къси и това трябва да се избягва.

През лятото, обаче, когато носите мокасини или маратонки, горното правило не е валидно.

Без обръщане или нагърчване на чорапа

Носете чорапите си издърпани право нагоре.

Представете си, обърнат или нагърчен чорап около глезените, когато сте облечени в слим панталон. Не стои добре и трябва да се избягва.

Чорапи и къси панталони

Ако носите обувки с къси панталони, то дръжте чорапите си възможно най-къси. Още по-добре, вземете си чифт чорапи, които не са видими над обувката, тип 'терлик'. Те не са само за дамите.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page