top of page
  • Снимка на автораАнна Хабре

Промяна на гардероба в началото на новия сезон

Зимата е точно зад ъгъла и в гардероба ти сигурно е микс от летни рокли и есенни дрехи: време е за смяна на гардероба в края на сезона!

Това е насока за всеки, който иска да подреди и поддържа спретнат гардероб:

ЕДИН И СЪЩ ВИД ДРЕХИ ЗАЕДНО

Събери поли с поли, ризи с ризи, якета с якета. Ако нямаш достатъчно място (никога няма, ще кажете), разделете го на категории: горна част на тялото, долна част на тялото и палта / якета.

СПИСЪК НА ХУБАВИТЕ И НЕ ТОЛКОВА ХУБАВИ ДРЕХИ

Веднага прибери дрехите, които със сигурност ще използваш през следващата година. Не забравяй обаче, че трябва да ги съхраниш чисти, в противен случай те ще запазят петна, гънки и лоши миризми. Остави настрана дрехите, в който се съмняваш. След 2-3 месеца ги разгледай отново и ако все още не би искала да ги облечеш, го подари или дари.

ДРЕХИ, С КОИТО ДА СЕ СБОГУВАШ

Подари или дари дрехите, които А) не са модерни; Б) са стари или прекалено използвани; В) не ти стоят добре или не са в твоите цветове. Ако обаче отговориш само на някои от тези точки, можеш да ги преправиш с леки корекции или нови идеи за стилизиране.

ПОНЯКОГА ДРЕХИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ

С промяната на гардероба в края на сезона, често срещаме исторически реликви. Нека бъдем честни и се запитаме дали някога ще ги облечем отново. Ако отговорът е НЕ и ако сантименталната стойност избледнее заедно с цвета, тогава трябва да се разделиш с миналото и да освободиш място (във всеки смисъл) за нови неща.

КУТИЯ СЪС СПОМЕНИ

Ако знаеш, че никога няма да облечеш някои дрехи, но не искаш просто да ги изхвърлиш, защото те имат сантиментална стойност, тогава можеш да създадеш кутия със спомени, в която да ги запазиш. Препоръчвам, обаче, да ги съхраняваш някъде другаде, за да не претрупваш гардероба си.

СЕГА ДА ГИ СОРТИРАМЕ

И така, към този момент имаме следните групи дрехи: А) тези, които трябва да се изперат (у дома или в химическо чистене); Б) тези, които да занесеш на шивачката за леки корекции; В) онези, които можеш да подариш или дариш

СЪВЕТИТЕ НА БАБА

За да поддържаш дрехите си в добро състояние, сгъни ги обърнати наопаки; постави ги в дишащи торбички; съхранявай ги в специални кутии за дрехи. Избягвай твърде тънките закачалки, защото те създават гънки. За чекмеджетата и рафтовете вземи торбички против молци.

ОБУВКИТЕ И ЧАНТИТЕ

Аксесоарите трябва да бъдат подложени на същия преглед, както дрехите: колко пъти ги използва тази година? Ще ги използваш ли през следващите няколко години? Безнадеждно ли са износени? Ако преминат теста, те трябва да бъдат почистени и запазени със специални форми или с намачкана хартия вътре в тях.

БЕЛЬОТО

Наред е бельото. То заема чекмеджета, но ние винаги носим само няколко чифта. Нека се сбогуваме с износеното или скъсано бельо, със сутиените с липсващите банели, с бельото, чиито размери вече не ни пасват ... (вашият партньор ще ви благодари).

СПИСЪК ЗА ПАЗАРУВАНЕ

Отървахме се от ненужното облекло, открихме заровени съкровища и възстановихме неочаквано пространство. Сега е време да направим равносметка на ситуацията: пропуски, които трябва да се запълнят. Просто трябва да направиш списъка си за пазаруване.


Promeni garderoba si za novia sezon

bottom of page